Tundere în monahism la Mănăstirea Hîrbovăț

Preasfinţitul PETRU episcop de Ungheni şi Nisporeni şi sfinţit Arhtimandrit al mănăstrii noastre a săvârșit tunderii în monahism a unui viețuitor a Sfintei mănăstirii .

La raportul Părintelui Stareț, Arhimandritul SPIRIDON (Marin), tunderea în monahism a fost săvârșită de Preasfinția Sa, asupra resoforului DOSOFTEI (Moșneguțu).

Resoforul DOSOFTEI, a fost tuns în monahism cu numele OREST, în cinstea Sfântului Mucenic Orest, a cărui pomenire se săvârșește pe 26 decembrie.

La final, Preasfinția Sa, a îndemnat părintește pe noul monah să-și poarte cu demnitate creștină, devotament și curaj duhovnicesc crucea călugăriei, pe care a luat-o astăzi pe umerii săi.

De asemenea, Ierarhul l-a îndemnat pe monahul OREST să nu uite nicicând făgăduințele ce le-a făcut în fața lui Hristos, îmbrăcând haina monahală.

Totodată, Preasfinția Sa, a felicitat pe părintele stareț, Arhimandritul SPIRIDON (Marin), cu ocazia cinstirii Sfântului Ocrotitor, Sf. Ierh. Spiridon al Trimitundei, decorându-l în semn de apreciere cu medalia eparhială „Sf. Bin. Kz. Alexandru Nevschi”, gr. I, oferindu-i în dar părintelui omagiat o stofă pentru reverendă (caftan).

Părintele Stareț a mulțumit Preasfinției Sale, pentru felicitare, decorare și darul oferit, dar și pentru faptul că a oficiat rânduiala tunderii în monahism, asupra monahului OREST.

Calendar Creștin Ortodox

Noi pe Facebook

Arhiva Video

Episcopia de Ungheni

Pagina Oficiala a Prea Sfintitului PETRU, Episcop de Ungheni si Nisporeni