Moldova Ortodoxă

No items

Starețul Mănăstirii Hârbovăț Preacuviosul Arhimandrit Spiridon (Marin) a participat la slujba praznicală de Hramul Catedralei Episcopale din Ungheni

Duminică, 6 decembrie 2015, Biserica Ortodoxă îl sărbătoreşte pe Sfîntul Binecredincios Mare Kneaz Alexandru Nevski. Pentru slujitorii şi creştinii din oraşul Ungheni, acestă sărbătoare are o importanţă deosebită deoarece Catedrala Episcopală din oraşul Ungheni, îl are ca ocrotitor ceresc pe acest mare sfînt.

Anul acesta, cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, Sfînta Liturghie a fost săvîrşită de un Sobor ales de preoţi şi diaconi în frunte cu omagiatul zilei acesteia Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, Secretar Eparhial.

La Slujba Praznicală de astăzi au mai participat: Arhimandritul CHIRIL (Braguţa), Preşedintele Departamentului Eparhial, Mănăstiri şi Viaţă Monahală, Arhimandritul SPIRIDON (Jalbă), stareţul mănăstirii Veveriţa, Arhimandritul SPIRIDON (Marin), stareţul mănăstirii Hîrbovăţ, şi alţi preoţi invitaţi.

După citirea pericopei evanghelice, Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, a ținut un cuvînt de învățătură în care a vorbit despre viața Sfântului Mare Kneaz Alexandru Nevski, impactul personalității și activității Sale în dezvoltarea și răspândirea creștinismului, dar și despre viața Sa minunată, demnă de urmat de fiecare dintre noi.

Odată cu încheierea Sfintei Liturghii, s-a oficiat înconjorul Catedralei, citind conform tradiției, “Evangheliile Învierii” după care a urmat un Te Deum de Sănătate pentru omagiaţii zilei dar şi pentru toţi creştinii veniţi la slujbă.

La final Părintele Nicolae BOIAN, cleric al Catedralei, a transmis cele mai sincere felicitări şi urări de bine rostind mesajul de felicitare al Preasfinţitului Episcop PETRU, adresat Părintelui Secretar, cu ocazia împlinirii frumoasei vîrste de 30 ani, la fel şi Arhimandritul CHIRIL (Braguţa), Preşedintele Departamentului Eparhial, Mănăstiri şi Viaţă Monahală, a rostit un cuvînt de felicitare din partea tuturor stareţilor mănăstirilor din cuprinsul Eparhiei Noastre.

Deasemenea cu un cuvînt de felicitare la adresa Părintelui Secretar au venit şi corul Catedralei Episcopale, membrii ai Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi din Moldova precum şi creştinii Catedralei.

06.12.2015 – Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Calendar Creștin Ortodox

Noi pe Facebook

Arhiva Video

Episcopia de Ungheni

Pagina Oficiala a Prea Sfintitului PETRU, Episcop de Ungheni si Nisporeni