Ce fel de rugăciuni trebuie să spunem către Maica Domnului în timpul Postului Adormirii sale

Către Maica Domnului trebuie să spunem rugăciuni în permanenţă, dar mai ales în timpul postului rânduit de Biserică pentru cinstirea adormirii sale.

După cum ştim, după Mântuitorul Hristos, Preacuratei Născătoare de Dumnezeu i se cuvine supravenerare, fiind mai venerată decât toţi sfinţii. Dacă sfinţilor ne rugăm pentru a fi împreună-rugători cu noi, la Maica Domnului ne rugăm pentru a fi mijlocitoare nouă ca una care ne ajută în calitatea de Maică a Fiului lui Dumnezeu.

În perioada în care ne aflăm trebuie să rostim şi să trăim mai intens rugăciunile pe care Biserica le-a formulat. Aş enumera aici acele cântări şi rugăciuni din rânduielile slujbelor bisericeşti: imne, tropare, stihiri şi canoane: „Paraclisul Maicii Domnului”, „Acatistul Maicii Domnului”, „Acatistul Naşterii Maicii Domnului”, „Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului”, „Acatistul Intrării în Biserică a Maicii Domnului”, „Acatistul Bunei Vestiri”, „Acatistul Adormirii Maicii Domnului”; dar şi rugăciuni special rânduite pentru cinstirea şi lauda sa, precum „Cuvine-se cu adevărat”.

Alături de acestea trebuie să nu uităm a participa la sfintele slujbe săvârşite în Biserică pentru preamărirea Fecioarei Maria, în timpul anului şi mai ales în această perioadă. Cinstirea pe care nu numai femeile, ci toţi creştinii o aduc Maicii Domnului trebuie să se reflecte în viaţa morală a familiei fiecărui creştin în parte.

Sursa: http://ziarullumina.ro/

Calendar Creștin Ortodox

Noi pe Facebook

Arhiva Video

Episcopia de Ungheni

Pagina Oficiala a Prea Sfintitului PETRU, Episcop de Ungheni si Nisporeni