Preacuviosul Părinte Egumen Spiridon (Marin) Starețul Sfintei Mănăstiri Hîrbovăț a coliturghisit alături de PS Episcop PETRU la Hramul Catedralei Episcopale din Ungheni

Sîmbătă, 12 septembrie 2015, Catedrala Episcopală din orașul Ungheni s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, pentru a-și sărbători ocrotitorul ceresc, pe Sfântul Binecredincios Mare Kneaz Alexandru Nevski.

Serviciul divin a fost săvârșit de Chiriarhul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, Preasfințitul PETRU, înconjurat de un ales sobor de preoți şi diaconi, precum şi slujitori ai Episcopiei noastre.

Alături de Preasfinţia Sa, a coliturghisit şi Preacuviosul Părinte Egumen Spiridon (Marin) Starețul Sfintei Mănăstiri Hîrbovăț, care a adresat PS PETRU un cuvânt de felicitare cu prilejul Hramului.

„Prea Sfințite Stăpâne, ca o mărturie a eforturilor pe care le-ați depus de-a lungul timpului, stau respectul și prețuirea de care vă bucurați din partea confraților slujitori și a numeroșilor credincioși ce v-au fost încredințați spre păstorire”, a menționat Părintele Stareț Spiridon.

Odată cu încheierea Sfintei Liturghii, Ierarhul dimpreună cu soborul de preoți și credincioși, au făcut înconjorul catedralei, citind conform tradiției, “Evangheliile Învierii”.

La final PS PETRU a mulțumit pentru doririle de bine, felicitând la rându-I întreaga comunitate a credicioșilor, parohieni ai Catedralei Episcopale din orașul Ungheni, invitându-I pe toți la o agapă frățească.

Calendar Creștin Ortodox

Noi pe Facebook

Arhiva Video

Episcopia de Ungheni

Pagina Oficiala a Prea Sfintitului PETRU, Episcop de Ungheni si Nisporeni