Mănăstirea Hârbovăț în straie de sărbătoare, prăznuind hramul Bisericii de vară, închinat Sfintei Treimi

Mănăstirea Hârbovăț, şi-a serbat hramul Bisericii de vară, închinat Sfintei Treimi.

Sute de pelerini se strâng în fiecare an aici, de praznicul Sfintei Treimi, atraşi fiind de frumuseţea locurilor, precum şi de liniştea duhovnicească a aşezământului monahal, pentru a lua parte la sfintele slujbe de hram. Şi anul acesta, obştea mănăstirii s-a pregătit pentru primirea marelui praznic.

Slujba Vecerniei unită cu Litia şi cu slujba de priveghere a încununat ajunul sărbătorii.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Arhim. Spiridon (Marin), starețul sfintei mănăstiri Hârbovăț, avându-i drept invitați pe Arhim. Irinarh (Costru), starețul sfintei mănăstiri Țigănești, Arhim. Spiridon (Jaloba), starețul sfintei mănăstiri Veverița și un sobor de preoți și diaconi.

„Vă mulțumim tuturor pentru dragostea pe care ați avut-o, venind la mănăstire, pusă sub ocrotirea Preasfintei Treimi, ca să vă rugați împreună cu noi. V-ați luat osteneala să veniți, de aproape sau de departe, pentru a fi, aici, împreună, îndurând arșița zilei, și ne-am rugat cu toții ca Dumnezeu-Sfânta Treime să-Și reverse iubirea Sa milostivă asupra noastră, a tuturor, să ne întărească în credință și în iubire unii față de alții”, a meționat în cuvântul adresat pelerinilor, părintele Arhim. Spiridon.

Mănăstirea Hârbovăţ este situată pe valea râului Ichel, la aproximativ 10 kilometri de or. Călăraşi. În partea de nord se învecinează cu satul Hârbovăţ, iar spre est şi spre sud poate fi admirată pitoreasca vale a râului Ichel. În mănăstire vieţuieşte o obşte de călugări.

Sfânta mănăstire Hârbovăţ este cunoscută mai ales prin icoana sa vestită – a Maicii Domnului cu Pruncul din „Hârbovăţ”, datând de pe la sfârşitul secolului al XVIII-lea.

Din ianuarie 2015, Egumenul Spiridon (Marin) a fost numit prin Decret Eparhial, stareț al mănăstirii.

Calendar Creștin Ortodox

Noi pe Facebook

Arhiva Video

Episcopia de Ungheni

Pagina Oficiala a Prea Sfintitului PETRU, Episcop de Ungheni si Nisporeni