Egumenul Spiridon (Marin) a fost numit prin Decret Eparhial, stareț al mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Hîrbovăț

Marți, 27 ianuarie 2015. Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, s-a aflat la Centrul Eparhial din oraşul Ungheni.

În dimineața zilei Episcopul a felicitat pe cei omagiați prezenți la Slujba Acatistului Sfintei întocmai cu Apostolii Nina, luminătoarea Gruziei, în special pe Dna Nina CAROLI, colaborator al Centrului Eparhial.

În aceeași zi, Preasfinţia Sa, a primit în audienţă pe Egumenul Spiridon (Marin) care a fost numit prin Decret Eparhial, stareț al mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Hîrbovăț, r-nul Călărași.

cu referire la http://episcopia-ungheni.md/

* * *

Egumenul Spiridon (Marin), născut la 26 februarie 1976 în satul Feşteliţa, raionul Ştefan-Vodă.

În perioada 1995-2000 studiază la Seminarul Teologic din Chişinău (cu sediul la mănăstirea Chiţcani), iar în perioada 2008-2012 studiază la Universitatea Liber Internaţională din Moldova, Facultatea de Biomedicină.

În anul 1995 primeşte monahismul şi este hirotonit ierodiacon, iar la 21 iulie 1996 hirotonit în treapta de ieromonah pe seama mănăstirii Ţigăneşti.

Între anii 1997-2007 Blagocin al mănăstirii Ţigăneşti.

La 3 februarie 2012 numit cleric al mănăstirii cu hramul  Învierea Domnului de pe lângă cimitirul Doina din mun. Chişinău.

În septembrie 2013, pentru aportul considerabil la revigorarea vieții bisericești,decorat de către ÎPS Mitropolit Vladimir cu Medalia comemorativă „Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni”, prilejuită aniversării a 200 de ani de la înființarea Eparhiei de Chișinău și Hotin.

În perioada 2014 – 2015 a îndeplinit ascultarea de secretar a mănăstirii Țigănești.

Calendar Creștin Ortodox

Noi pe Facebook

Arhiva Video

Episcopia de Ungheni

Pagina Oficiala a Prea Sfintitului PETRU, Episcop de Ungheni si Nisporeni